Odense ITF

Jeg spillede en ITF-turnering i Odense i ugen fra mandag den 16.juni. Jeg kom til kvartfinalen og fik derfor 15 ITF point. Det svarer til 60 danske point. Jeg spillede godt igennem hele turneringen og vandt de første tre kampe overlegent.

Jeg tabte kvartfinalen til en italiener. Kampen varede 3 timer og 20 minutter. Jeg førte i tredje sæt, men jeg fik ikke afgjort partierne når jeg havde mulighederne.

Jeg spillede double med Kasper Elsvad fra KB. Vi tabte til to hollændere, der vandt over de 1. seedede og kom til finalen.

Holdkamp Helsingør vs. Lyngby

Lørdag den 21.juni spillede Helsingør holdkamp imod Lyngby. Holdkampen endte med 3-3.

Jeg spillede mod Mads Hjortskov. Jeg tabte 6/2 7/5. Han spillede sikkert, hvorimod jeg høvlede alt ud. Jeg kom ud til boldene, men kunne ikke finde ordentlig balance.

Det er noget af det mest forfærdelige ved tennis, for der vil altid være sådanne dage, hvor man bare må acceptere, at man ikke rammer den så godt som man gerne vil.

Ved at skrive dette vil jeg ikke tage noget som helst af fra Mads, som spillede fuldstændig rigtigt. Jeg tabte jo ikke kun, fordi jeg spillede dårligt, men også fordi Mads ikke ville lade mig få nemme point og derved finde tilbage i en rytme. Han spillede helt rigtigt ved bare at blive ved med at slå bolden tilbage og angribe, når han så en mulighed.

Da det stod 5/2 til Mads i andet sæt kom min træner, Jonas Svendsen, ind på banen til mig. Til holdkampe må trænere nemlig gerne coache spillerne ved sideskift. I løbet af kampen havde Jonas prøvet at tale konstruktivt med mig, men jeg havde næsten givet op og havde ikke rigtigt lyttet til ham. Så ved 5/2 kom Jonas igen ind til mig, men denne gang så han vred ud. Han fortalte mig, at det var lige meget, om jeg vandt eller tabte, men jeg skulle for fanden ikke gå ind på banen bare for at ”få kampen overstået”; jeg skulle løbe ud, tro på at jeg kan vinde og så kæmpe for hvert eneste point.

Efter den opsang begyndte jeg at spille godt. Jeg missede slet ikke så meget. Jeg vandt de næste 3 partier, men kunne ikke få det fjerde. Fandeme ærgerligt!

Århus ITF

Jeg spillede ITF-turnering i Århus fra den 23.juni. Denne gang tabte jeg desværre første runde i både single og double.

I single tabte jeg 7/5 6/4 til Louis Wessels fra Tyskland, som endte med at vinde turneringen. Og i double tabte min makker, Thomas Schwencke Linqvist, og jeg 6/2 – 4/6 – 10/12 til to stærke nordmænd; den ene normand kom endda til semifinalen i single.

I Århus boede jeg hos Sven Ørnø, som er min træner Philip Ørnø’s far. Det var rigtig hyggeligt, selvom jeg ikke var der så meget. Jeg brugte nemlig det meste af dagene på tennisanlægget.

Jeg vil nu fortælle om min single kamp:

Kender I det, når man føler, at man er helt klar i hovedet, ens sanser er fuldstændig rede til at give hjernen signal om, hvad der end skal til at ske, og ens krop føles som en velsmurt maskine? Kender I den følelse af selvtillid over noget, som man har gjort hundredevis af gange, og det bare er blevet til en indbygget funktion som sidder i kroppen? Altså som om man kunne gøre det i søvne.

Den dag havde jeg det sådan, da jeg skulle spille imod Louis. Han var godt nok 2. seeded, men det skræmte mig ikke, da jeg ved, at der ikke skal meget til, førend man for nok point til, at blive seeded i grade 4 og 5 ITF turneringer. Jeg havde opbygget masser af selvtillid fra min første elitedivisions sejr og Odense ITF. Og nu skulle jeg ud og vise mig frem igen. Desværre gik det ikke helt som jeg havde regnet med. Jeg ramte egentlig bolden godt, men jeg blev for optimistisk og prøvede på at lave vilde slag som havde lav chance for at gå ind. Efter nogen tid besluttede jeg mig for at det kunne være nok med alle de uprovokerede fejl, så jeg valgte at spille bolden tilbage for at se, om han kunne få bolden ind i banen mange gange i træk, eller om han, ligesom jeg, ville blive for optimistisk og ende med at misse. Og det gjorde han også. Til gengæld fik han, til min store irritation, nok bolde ind til at nå at lave en vinder, før han lavede fejl.

Ham jeg spillede imod, Louis, han var, mildt sagt, enorm. Jeg er sikker på at han var over 2 meter høj. Og mens kampen skred frem, og jeg kom længere og længere bagud var det som om, han blev større og større. Jeg ved godt, at det er nogle underligt noget at skrive, men det var sådan han så ud for mig i det øjeblik.

Det sidste parti er det, jeg husker klarest. Det tog i hvert faldt 10 min, og vi kæmpede begge to som vilde dyr. Ingen af os ville give den anden lov til at få partiet. Det endte jo med, at han vandt det, og jeg er ikke meget for at skrive det, og jeg indrømmer det sjældent, men han var bedre end mig den dag.

Jeg kom lige til at tænke på, at moralen fra denne kamp kan være at ”for meget selvsikkerhed skaber usikkerhed”. smiley

Doublen var interessant. Thomas og jeg havde aldrig spillet med hinanden før, og nu skulle vi så spille ITF sammen. Selvom vi tabte, synes jeg, at det var en god oplevelse. Vi spillede fint, vores modstandere spillede fint, og det var alt i alt en god kamp. Det, der gjorde forskellen på, hvem der vandt og hvem der tabte denne kamp, var, at Thomas og jeg lave 1-2 uprovokerede fejl i for mange partier, hvilket gjorde det svært for os at komme foran i kampen. De lavede selvfølgelig også fejl og begge parter havde mange gode slag, men det beviser jo bare, hvor lidt som gør forskellen på sejr og nederlag.

Jeg skal spille med Thomas igen i næste uge i Kronborg Open.